Jucării Sexuale din Materiale Body-Safe

Explorarea plăcerii cu ajutorul jucăriilor sexuale este o adevărată aventură, iar alegerea jucăriilor din materiale sigure pentru corp este un aspect crucial al acesteia. Dorim ca sticlele noastre sa nu conțină BPA, ca mâncarea să fie organică și folosim produse cosmetice ce nu conțin parabeni și sunt sigure pentru corp. Din păcate același lucru nu este întotdeauna cerut și de la jucăriile sexuale. Pe măsură ce conștientizăm potențialele riscuri asociate cu anumite materiale, ar trebui să devenim mai exigenți cu privire la produsele pe care le folosim în apropierea zonelor noastre intime. În acest ghid, vom pătrunde atât în lumea materialelor body-safe, cât și în cea a jucăriilor sexuale toxice pentru a vă oferi toate informațiile necesare unei alegeri conștiente și responsabile.

Toate jucăriile de pe Peachy Vibes sunt sigure pentru corp / body-safe și sunt fabricate de producători de încredere din întreaga lume. Suntem într-o continuă comunicare cu brandurile pe care le stocăm și ne străduim să oferim cât mai multe informații despre produsele pe care le comercializăm.

Silicon

Unul dintre cele mai populare și recomandate materiale pentru jucăriile sexuale este siliconul. Acesta este neporos, durabil, hipoalergenic și ușor de curățat. Jucăriile din silicon au o textură netedă, ceea ce le face foarte confortabile, și sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni pentru a satisface toate preferințele.

Curățare
Jucăriile impermeabile din silicon se pot curăța cu ușurință utilizând apă și un săpun blând. Spumați bine jucăria timp de 30 de secunde, clătiți-o și lăsați-o să se usuce în întregime înainte de a o depozita. Opțional, puteți spori dezinfecția folosind o soluție de curățare pentru jucării sexuale, deși de obicei nu este necesar pentru o curățare adecvată.

Jucăriile fără componente mecanice pot fi igienizate și prin fierbere - complet scufundate timp de 3-5 minute, sau în mașina de spălat vase, fără detergent.

Lubrifiere
Utilizarea unui lubrifiant pe bază de silicon cu o jucărie din silicon poate provoca ruperea materialului, ceea ce o va deteriora permanent. Vă recomandăm să folosiți un lubrifiant pe bază de apă. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că nu toate jucăriile sunt susceptibile la această problemă; compatibilitatea depinde de puritatea atât a jucăriei, cât și a lubrifiantului. Pentru a testa, aplicați o cantitate mică pe baza jucăriei și observați dacă există reacții adverse. Dacă jucăria devine lipicioasă, înseamnă că nu este compatibilă cu lubrifiantul respectiv.

Plastic ABS

Plasticul ABS este un material dur, neporos, care este utilizat destul de des în producția de jucării sexuale sigure pentru corp. Nu conține ftalați, gust sau miros și este ușor de curățat. Multe mini vibratoare de tip glonț și stimulatoare externe sunt fabricate din plastic ABS, deoarece acestea transferă bine vibrațiile - însă acest lucru poate face jucăria puțin mai zgomotoasă.

Curățare
Jucăriile din plastic nu pot fi igienizate prin fierbere, însă dacă sunt impermeabile, le puteți curăța ușor cu apă călduță și un săpun blând. Dacă jucăriile nu sunt impermeabile, atunci le puteți pulveriza cu o soluție de curățare pentru jucării, le puteți clăti și usca corespunzător.

Aveți grijă atunci când curățați o jucărie cu înveliș de poliuretan (PU) dacă o curățați cu alcool, deoarece acesta poate provoca decolorarea și poate afecta materialul. Consultați instrucțiunile producătorului înainte de a dezinfecta cu alcool.

 

Lubrifiere
Un avantaj al jucăriilor sexuale din plastic ABS este compatibilitatea lor cu toate tipurile de lubrifianți. Este important de reținut că jucăriile realizate dintr-un amestec de silicon și plastic ABS nu ar trebui să fie utilizate împreună cu lubrifianți pe bază de silicon, deoarece aceștia pot degrada jucăriile din silicon.

Sticla

Cu siguranță frumoase și versatile – jucăriile din sticlă sunt din ce în ce mai populare și pe bună dreptate. Acestea sunt netede, neporoase, ușor de curățat și pot fi utilizate în jocul de temperatură fie prin răcirea sau încălzirea jucăriei.

Sticla borosilicată este cea mai frecvent utilizată datorită rezistenței sale la presiune și șoc termic, precum și a calităților excelente rezistente la spargere. Unele jucării sunt fabricate din sticlă (silico-calco-sodică) pyrex, care este rezistentă la spargere, dar are o rezistență la șoc termic mai mică decât borosilicatul.

În cazul rar al unei spargeri, acesta tinde să se spargă în bucăți mai mari, în loc să se împrăștie în cioburi mici, ceea ce îi sporește și mai mult siguranța și longevitatea.

Curățare
Sticla este foarte ușor de curățat și poate fi spălată cu apă și săpun, cu o soluție pentru jucării sexuale sau în mașina de spălat vase. Cu toate acestea, evitați să folosiți detergenți abrazivi pentru a preveni zgârierea suprafeței. Dacă igienizați prin fierbere, puteți pune un prosop în recipient pentru a proteja suprafața jucăriei.

Lubrifiere
Jucăriile din sticlă sunt compatibile cu toate tipurile de lubrifianții, însă devin extrem de alunecoase atunci când sunt lubrifiate. Prin urmare, vă recomandăm să fiți și mai atenți atunci când le manipulați pentru a preveni scăparea lor pe suprafețe dure.

Metal

De obicei din oțel inoxidabil sau aluminiu, aceste jucării sunt neporoase, hipoalergenice, aproape indestructibile și ușor de curățat. Similar cu sticla, jucăriile metalice pot fi folosite pentru jocul senzorial, fie răcind sau încălzind jucăriile.

Plăcute la atingere, cu un finisaj strălucitor și un aspect elegant, jucăriile din metal sunt perfecte pentru cei care caută fermitate și presiune, deoarece aceste jucării tind să fie mai grele. Jucăriile fabricate din oțel inoxidabil de calitate 316 sunt considerate de calitate superioară, oferind nu numai o rezistență remarcabilă la coroziune, ci și o rezistență sporită.

Curățare
Jucăriile din oțel inoxidabil pot fi curățate cu ușurință cu apă și săpun blând, cu o soluție pentru jucării sexuale sau prin fierberea lor timp de 3 minute. Atunci când igienizați o jucărie din metal prin fierbere, efectuați întotdeauna o verificare a temperaturii înainte de a o manipula sau de a vă angaja în activități sexuale, deoarece metalul reține căldura excepțional de bine și poate provoca arsuri dacă este prea fierbinte.

Pentru a menține finisajul, le puteți depozita după utilizare într-o husă din satin sau în ambalajul original.

Lubrifiere
Jucăriile metalice, ca și cele din sticlă, sunt compatibile cu toate tipurile de lubrifianți.

Materiale netoxice dar poroase

TPE/TPR
Elastomerii termoplastici (TPE) și cauciucul termoplastic (TPR) sunt materiale poroase care pot reține bacteriile. Deși unele produse etichetate ca TPE/TPR nu conțin ftalați, este esențial să acordați prioritate opțiunilor neporoase pentru o curățare și o întreținere mai ușoară. Jucăriile fabricate din TPE/TPR pentru uz extern (cum ar fi inelele pentru penis, masturbatoarele și manșoanele pentru penis) sunt considerate sigure pentru corp, însă trebuie schimbate mai des.

Curățare
Jucăriile din TPE/TPR pot fi spălate cu apă caldă și săpun blând, sau cu o soluție specială de curățare a jucăriilor sexuale. Pentru mai multe informații referitoare la curățarea masturbatoarelor vizitați articolul "Ghid de curățare a masturbatoarelor".

Jucăriile din elastomer pot fi curățate folosind apă și un săpun blând. Deoarece materialul este poros, poate reține o parte din săpun în porii săi, de aceea este indicat să clătiți bine. Vă sfătuim cu tărie să folosiți produse de curățare a jucăriilor sexuale pentru aceste produse. Începeți prin a clăti jucăria cu apă, apoi aplicați soluția de curățare pentru jucării sexuale conform instrucțiunilor. Clătiți temeinic pentru a elimina orice reziduuri și lăsați jucăriile să se usuce complet. Atunci când le depozitați, optați pentru un recipient respirabil pentru a preveni acumularea de umiditate reziduală, care ar putea favoriza dezvoltarea de bacterii, mucegai sau ciuperci.

Lubrifiere
Jucăriile sexuale fabricate din TPE/TPR sunt compatibile cu lubrifianții pe bază de apă.

Ce să Evitați:

Ftalații
Ftalații sunt substanțe chimice utilizate pentru a crește flexibilitatea și transparența materialelor plastice și au fost asociate cu multe riscuri pentru sănătate - cancerigeni și perturbatori ai sistemului endocrin și reproducător. Optați pentru produse etichetate ca fiind fără ftalați pentru a minimiza expunerea la aceste substanțe.

PVC (vinil) și Jelly
Cu excepția PVCului din vinil alimentar ce este posibil nedăunător dacă este produs de către un brand de încredere, atât PVC-ul normal cât și Jellyul conțin o suită de substanțe chimice dăunătoare și ar trebui evitate în întregime.

PVC-ul este ușor, durabil și rezistent la apă însă conține ftalați și posibil și alte substanțe chimice precum sil-a-gel. Jucăriile din jelly sunt flexibile, asemănătoare jeleului, cu o textură uleioasă și, similar jucăriilor din PVC, un miros teribil de cauciuc.

Concluzie

Fie că preferați netezimea siliconului, eleganța sticlei sau greutatea oțelului inoxidabil, există o mulțime de opțiuni care să se potrivească preferințelor voastre. Informându-vă cu privire la materialele utilizate în jucăriile sexuale și evitând substanțele potențial dăunătoare, puteți explora cu încredere plăcerea, menținând în același timp accentul pe siguranță și confort.